Loading…

Dviračių maršrutas “Siponių miško ir Nemajūnų ratas”

Dviračių maršrutas vingiuoja nuo Birštono į Siponių mišką ir Nemajūnų gyvenvietę. Viso maršruto ilgis – 36 km. Kelias veda Naudžiūnų, Matiešionių ir Siponių miškais, kuriuose atsiveria vaizdingi kraštovaizdžiai į Prienų šilą ir Nemuną. Nukeliavę iki Matiešionių kaimo galėsite aplankyti kalbininko profesoriaus Jono Kazlausko tėviškę. Šioje sodyboje yra daug medžio skulptūrų, paminklinis akmuo ir astronominė-memorialinė Saulės stebykla.

Kiek toliau pakeliavus, netoli Puzonių kaimo galima pasižvalgyti po tautodailininkės Rimantės Butkuvės sodybos kiemą, pasigėrėti jos drožtais angelais.

Nemajūnuose galite aplankyti Šv. Petro ir Povilo medinę bažnyčią. Tai vienintelė Lietuvoje esanti medinė neogotikinio stiliaus bažnyčia. Joje saugomas unikalus jaunamarčių juostų surištas kilimas. Sakoma, kad jis turi magiškų galių: pabuvojus prie šio kilimo pasidaro lengviau ieškoti jaunikio. Netoli esančiose kapinėse yra daug senovinių dzūkiškų kryžių ir koplyčia. Joje palaidotas garsus rašytojas Stanislovas Moravskis. Šiose kapinaitėse ilsisi ir veterinarijos mokslo pradininkas Lietuvoje – Elijošius Nonevičius.

Žemėlapis. (žr. maršrutas žemėlapyje, Siponių miško ir Nemajūnų ratas)