free Reinis Jaunais nemokamas koncertas

Reinis Jaunais nemokamas koncertas

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija vėl kviečia į popietę su puikia muzika!

Reinis Jaunais – latvių gitaros virtuozas. „Young“ sceninį vardą naudojantis kūrėjas, grojantis įvairiomis gitaros technikomis (įskaitant perkusinį, tapping bei finger-picking), jau yra išleidęs keturis albumus. Koncertinėje programoje Reinis pristato kūrinius iš savo naujausio albumo „Tumšs“ (2017), kuriame gausu kaleidoskopinės įvairovės – nuo miško ošimą primenančių ramių kūrinių iki greitų džiazo solo, nuo rytietiškų meditacinių kompozicijų iki roko leitmotyvų, o taip pat naujus kūrinius iš šiemet ketinamo išleisti albumo „Music and Travel Stories“ (2018).
Reinis Young dažniausiai groja instrumentinę muziką, kuri apibūdinama madingu žodžiu „indie“. Tarp savo įkvėpėjų jis vardina tokius pripažintus gitaros meistrus kaip Andy Mckee, John Butler bei Django Reinhardt.
Pasiklausykite čia.

Koncerto metu taip pat bus galima apžiūrėti parodą „Estampas”, kuri pristato žinomus dabarties vyresnės kartos menininkus, savo kūryboje ištikimus tradicinėms grafikos technikoms. Tai akademiškai parengta grafikos darbų ekspozicija iš privačių autorių kolekcijų, atspindinti klasikinių grafikos technikų įvairovę lietuvių grafikos istorijos kontekste: linoraižinys, medžio raižinys, ofortas, litografija, šilkografija, mišri technika.

Visų – jaunų, senų, mažų šeštadienio popietę laukiame adresu Vilniaus g. 39 (Vilniaus mokytojų namai).
Koncerto pradžia 17.00 val, bet ateikite anksčiau.
Įėjimas nemokamas.

DAUGIAU