Lietuvos senosios sostinės

Lietuvos senosios sostinės

Pasak legendos, Gediminas medžiodamas radęs miške gražią kalvą ir įsakęs šioje vietoje pastatyti pilį bei perkelti čionai sostinę iš Kernavės. Apie septynerius metus (iki 1323 m.) ši vietovė buvo Lietuvos sostinė. Trakai dar garsūs tuo, kad juose nuo XIV a. pabaigos apsigyveno karaimai (tiurkų kalba kalbanti tauta), kurie iki šių dienų išlaikė savo tradicijas. Išvykos metu galėsite pasivaišinti karaimų patiekalais, aplankyti pilį, Vytauto Didžiojo gimtinę. Išgirsite daug istorinės tiesos ir legendų apie šią unikalią Lietuvos vietą.

Aplankysime ir vieną iš Tiškevičių giminės palikimą – Užutrakio dvarą.
Toliau kelionės maršrutas vingiuos per nuostabų Lietuvos lopinėlį, apipintą legendomis, išgarsintą didinga istorine praeitimi, padabintą rangyta Neries juosta ir puikiu reginiu, atsiveriančiu nuo piliakalnių.

Stabtelėsime Dūkšto miestelyje, prie didžiausio Lietuvoje ąžuolyno, kur pavaikščiosite po pagoniškų dievų skulptūrų alėją. Sugalvokite patį didžiausią norą – prisilieskite prie stebuklingo Runos akmens – laukite norų išsipildymo. Ir jie tikrai išsipildys.

Kernavės piliakalnių fragmentasKernavėje prieš Jus atsivers puikiausia piliakalnių panorama, raudona kaip aguona bažnytėlė, gražiai sutvarkyta klebonija su Lietuvos kontūrų formos baseinu. Visus sudomins Kernavės Archeologijos ir istorijos muziejaus ekspozicija, Lietuvos krikšto 600 metų sukakčiai skirtos mozaikos, koplytėlės ir paminklai.
Po linksmybių trauksime namų link.

Objektai: Kernavė, senasis Kernavės – Trakų kelias, Trakai.

 

DAUGIAU