X VILNIAUS GOSPEL MUZIKOS FESTIVALIS 2012.

X VILNIAUS GOSPEL MUZIKOS FESTIVALIS 2012.

X VILNIAUS GOSPEL MUZIKOS FESTIVALIS 2012. SVEČIŲ KONCERTAS

 

Stilius: gospel

Bilieto kaina: 20lt/ su LSP 15lt. Bilietai parduodami tik renginio dieną klube, nuo 19:00

Dalyvauja: dirigentas, kompozitorius ir solistas JAY T. HAIRSTON (JAV), solistė ir dirigentė MONICA TÖRNQVIST, gospel choras BE MUSIC (vadovė Marija Monika Žalnerauskaitė) ir ritmo grupė: Tomas Dičiūnas (klavišiniai), Robert Semaškevič (Hammond vargonai), Juozas Martinkėnas (gitara), Domas Žostautas (bosinė gitara), Andrius Kairys (būgnai).

Lapkričio 8-11 dienomis sostinėje jau dešimtąjį kartą „Gerąja naujiena” dalinsis Jubiliejinis Vilniaus Gospel muzikos festivalis! Šių metų festivalio tema: „Joyful, joyful” (liet. Teskamba džiaugsmo giesmė). Festivalio rengėjai – Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga.

Šių metų festivalyje turėsite galimybę išvysti Lietuvos bei užsienio gospel muzikos žvaigždes, įspūdingą festivalio dalyvių chorą bei išgirsti nuostabias gospel giesmes, kurios nepaliks abejingų. Šio festivalio programa ypatinga – jubiliejaus proga bus atlikti užsienio autorių ir geriausiai skambėję visų Vilniaus Gospel festivalių kūriniai. Daugiau informacijos apie festivalį: HYPERLINK “http://www.vilniusgospel.lt/” t “_blank” www.vilniusgospel.lt

FESTIVALIO SVEČIŲ KONCERTE išvysite gospel muzikos profesionalus iš Švedijos, JAV bei Lietuvos. Savo programą atliks Lietuvoje trečiąjį kartą viešinti, ir abejingų niekuomet nepaliekanti, gospel muzikos žvaigždė – profesionalus dainininkas, kompozitorius ir dirigentas iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Jay T. Hairston. Taip pat festivalio svečių koncerte pasirodys charizmatiškoji stipraus ir gražaus balso savininkė iš Švedijos – Monica Törnqvist. Koncerte svečiams iš užsienio pritars choras „Be Music” kartu su jų vadove Marija Monika Žalnerauskaite.

Profesionalus gospel muzikos kompozitorius, atlikėjas ir dirigentas JAY T. HAIRSTON iš Jungtinių Amerikos Valstijų dar būdamas labai jaunas paskyrė savo gyvenimą Dievui, kuris, anot jo, suteikė gabumų groti pianinu iš klausos.
Baigęs Bowling Green state universitetą, Jay T.organizavo gospel muzikos seminarus Šiaurės Ajovos universitete bei Baldwin-Wallace koledže, kuriuose dalyvaudavo žymūs gospel atlikėjai. Jis koncertavo daugelyje Europos šalių: Anglijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Škotijoje ir Vokietijoje, kur diriguodavo ten vykstančiuose seminaruos. Pastaruoju metu Jay T. Hairston koncertavo Norvegijoje, Švedijoje ir Vokietijoje kaip kviestinė žvaigždė ir seminarų vadovas.
2007 metų gruodį Jay T. Hairston įrašė trečiąjį savo albumą „I Won‘t Forget” (liet. „Aš nepamiršiu”), kuriame kūrinius atlieka geriausi gospel dainininkai ir muzikantai Šiaurės rytų Ohajyje. „I Won‘t Forget” albumas yra eklektiškas maldos ir garbinimo dainų, melancholiškų baladžių, istorinių motyvų ir seno gero stiliaus bažnytiškų ritmų mišinys. 1992 metais buvo išleistas pirmasis atlikėjo albumas „I‘m Going On”, 1998 m. antrasis – „Keep My Mind”, kuriame susilieja įvairūs muzikos stiliai.

Festivalio svečių koncerte Jay T. atliks įspūdingas savo kūrybos giesmes iš jo solinių albumų.
MONICA TORNQVIST – muzikos mokytoja, dainininkė ir dirigentė iš Švedijos. Nuo pat Vilniaus gospel festivalio atsiradimo Lietuvoje ji yra nuolatinė šio festivalio dalyvė. Monica yra koncertavusi visoje Švedijoje bei daugelyje kitų šalių, vedusi gospel seminarus bei dainavimo pamokas. Jos didžiausi pomėgiai yra muzika, vaikai ir sportas (ypač futbolas ir ledo ritulys). Ji sako, jog su muzika gyvena 24 val. per parą. Monica Tornqvist ne kartą įrodė, jog savo stirpiu balsu, nuoširdumu ir spinduliuojančia energija moka pavergti žmonių širdis. Šiais metais ji festivalio svečių koncerte atliks keletą solinių numerių.
Svečiams pritars jaunas, tačiau perspektyvus choras „BE MUSIC” iš Vilniaus, kuriam vadovauja džiazo atlikėjai Marija Monika Žalnerauskaitė bei Tomas Dičiūnas. 2010 m. susikūrusį kolektyvą jau spėjo išgirsti ir pamėgti Vilniaus miesto publika. Vilniaus Gospel muzikos festivalių klausytojai taip pat turėjo ne vieną progą išgirsti chorą „Be Music”. Šių metų Jubiliejiniame Vilniaus Gospel muzikos festivalyje choras koncertuos ir Atidarymo koncerte.

Bilietai parduodami tik renginio dieną nuo 19:00
Staliukų rezervavimas telefonais: 8 (5-2)124498, 8 611 56496, 8 698 36121
arba el. paštu [email protected]
Staliukų rezervavimas nemokamas

DAUGIAU