Pusiaužiemo žygis Kurtuvėnų regioniniame parke

Pusiaužiemo žygis Kurtuvėnų regioniniame parke

2013 m. sausio 26 d. (šeštadienį) kviečiame švęsti Pusiaužiemį ir pakeliauti po Kurtuvėnų regioninio parko Pageluvio ežeryną, aplankant 11 ežerų. Pusiaužiemį iš žiemos miego pabunda barsukas ir išlenda apsidairyti. Jei barsukas jau pabudęs ir prie urvo pripėdavęs – žiema bus trumpa, jei ne – tai ilga. Tad einam pažiūrėti kaip gyvena barsukas ant Barsukyno kalno.

11.00 val. Renkamės prie Geluvos ežero, paplūdimyje. Kas vyks be savo auto, autobusas iš Šiaulių autobusų stoties išvyksta 10.00val. (Šiauliai – Kelmė per Pageluvį). Išlipti Pageluvio stotelėje. Paliekame automobilius aikštelėje prie Geluvos ežero ir išeiname lankyti barsukų ir kitų įdomių vietų: Šermukšnyno, Raudoniuko ežerus, Barsukyno ozą, Barsukyno, Dubuko, Širvos ežerus, seniausią regioniniame parke Žuikiškės ąžuolą, Butiškės, Bijotės, Juodežerio, Niaukos ežerus ir kitas vietas. Pietausime prie Kurtuvos ežero, žvejų pamėgtoje, gražioje vietoje.
Apie 16.00 val. grįžtame prie Geluvos ežero (autobusas į Šiaulius 16.40).

Pasirūpinkite slidėmis arba slidžių lazdomis (einant pėstute), šiltais drabužiais, avalyne, alkio bei troškulio malšinimo priemonėmis.
Laukiame atvykstant. Kas galite pavežti bendražygius prašome pranešti. Prašome pranešti apie dalyvavimą ir teirautis: Darius mob. 868612612, [email protected] .

Organizatoriai: Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas “Aukuras” www.aukuras.lt, Kurtuvėnų regioninio parko direkcija www.kurtuva.lt

 

DAUGIAU