Vasario 16-ąją pamilkime Lietuvą iš naujo

Vasario 16-ąją pamilkime Lietuvą iš naujo

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga kino centre „Garsas” vasario 16 d. 12:40 val. vyks Vasario 16-osios kino seansas, kurio metu žiūrovams bus pristatytas režisieriaus Arvydo Baryso dokumentinis filmas „Įsimylėję Lietuvą” (2005).

Arvydas Barysas – režisierius, operatorius, scenarijų autorius ir filmų prodiuseris, daugiausiai laiko bei širdies šilumos atidavęs dokumentinių filmų, pasakojančių apie gimtąją šalį, kūrimui. Kino juostoje „Įsimylėję Lietuvą” pateikiamas harmoningas ir sakralus Lietuvos paveikslas, kuriame žiūrovas supažindinamas su Lietuvos gamta, istorija, lankytinomis vietomis, kultūriniu paveldu bei papročiais. Filmas, kurtas trejus metus, buvo rodomas Pasaulinėje EXPO 2005 parodoje Japonijoje ir, pasak režisieriaus, gali turėti tęsinį apie daug nusipelniusius lietuvius, garsinančius savo gimtąjį kraštą.

Filme Lietuva pristatoma kaip gražus ir kultūrinėmis tradicijomis garsus kraštas, kurio pavadinimas Europos šalių metraščiuose buvo įrašytas prieš tūkstantį metų.

Kadaise paskutinieji senojo žemyno pagonys, priėmę krikštą, prie Baltijos jūros sukūrė galingą valstybę, kurioje nebuvo nei tautinio egoizmo, nei uždarumo. Apie turtingą šios valstybės praeitį byloja unikalūs paminklai Kernavėje ir Trakuose, Vilniuje ir Kaune, Palangoje, Klaipėdoje ir Kuršių Nerijoje. Filme į vientisą siužetą susilieja pagarbi meilė žmogui, krašto kultūrai, gamtai, kurios vaizdai itin žavi savo nenusakomu grožiu. Istorinė atmintis filme subtiliai susilieja su modernia sparčiai besivystančios Lietuvos šiandiena bei geranoriškais žmonėmis, kurie kviečia susipažinti ir pamilti šią žemę.

Visi dokumentinių filmų mylėtojai turės unikalią galimybę vasario 16 dieną nemokamai pamatyti šią patriotiškumo jausmą žadinančią kino juostą.

DAUGIAU