Liaudies meistro Jono Bugailiškio paroda

Liaudies meistro Jono Bugailiškio paroda

Birželio 23 d. 16 valandą Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1, Vilniuje) atidaryta liaudies meistro JONO BUGAILIŠKIO jubiliejinė paroda Pašaukimas – būti tiltu tarp praeities ir dabarties.

Jono Bugailiškio daromi muzikos instrumentai, mediniai žaislai, inkilai ir Užgavėnių kaukės pripažinti tautiniu paveldu, o pats autorius – tradicinių amatų meistru.

Paroda supažindina su įvairiapuse jo kūryba – kryždirbyste, senaisiais tradiciniais lietuvių muzikos instrumentais, žaislų kopijomis ir įsivaizduojamų dėlionių figūrėlėmis, neįprastų pavidalų inkilais, daugybe paukščių skulptūrėlių. Nuotraukose užfiksuoti pavieniai ir ansamblių dalimi tapę kryžiai, stogastulpiai, koplytstulpiai, miškuose įkurdintos gamtos gyventojų skulptūros, meistro fantazijose gimusios būtybės ir baltų ženklus vaizduojantys sodybos puošmenys. Atidarant parodą pristatytas leidinysLiaudies meistras Jonas Bugailiškis. Tai antras Lietuvos nacionalinio muziejaus serijos „Tradicijos ir dabartis” leidinys, skirtas liaudies meno tyrinėjimams ir pažinčiai su liaudies meistrais, gebančiais naudotis tradiciniu palikimu ir praturtinančiais jį savitu braižu.

Parodą galima aplankyti iki rugsėjo 6 d.

DAUGIAU