2011.11.10– Vilniuje išeis į sceną kultinis

2011.11.10– Vilniuje išeis į sceną kultinis

2011.11.10 Ketvirtadienis – Vilniuje išeis į sceną kultinis „SKAFANDR“!
Dėmesio: Vilniuje išeis į sceną kultinis „SKAFANDR“!

Neformato, intriguojančios, gyvai atliekamos muzikos gerbėjų džiaugsmui, jau pamažu virstančiame savotiška koncertinės mažaformatės kultūros oaze sostinės „13 Night Club“, esančiame Vilniuje, Tilto g. 13, lapkričio 10 dieną vienintelį koncertą surengs kultinė grupė iš Sankt Peterburgo „SKAFANDR“!

„Skafandr“ – tai instrumentinis kvartetas. Jų muzika tarsi verda dideliame psichodeliniame katile, kuriame galima rasti dabo ir metalo elementų (šiuo momentu prisiminkite ne „Hard ‘n’ Heavy“, o Viljamo Berouzo knygas ir žinomas eilutes apie sunkius metalinius Žmones iš Urano).

Grupė „Skafandr“ – savarankiškas mechanizmas. Ji pati priima sprendimus dėl koncertų, pati, daugumoje atvejų, užsiima įrašų reikalais. Jų muzika gerai skamba kompiuteriniuose žaidimuose – tiek vaidmenų žaidime „Čiornaja metka“, tiek strateginiame „Staliningrad“ – pastarasis buvo išleistas Italijoje ir buvo parduodamas visoje Europoje – spauda ypač gyrė žaidimo garso takelį.
„Masjani“ įkūrėjas Sem Kuvaev naudojo jų psichodelinę muziką kultiniuose animaciniuose filmuose „Магазинчик БО“ ir „6,5“.

Grupė mėgsta savo kompozicijas pavadinti keistais pavadinimais. Ji nevengia dirbti su vokalistais, nes daug atlikėjų nori kartu su jais dainuoti. Pavyzdžiui – albumas „Убить голос“, kurio įrašyme dalyvavo 13 žmonių su mikrofonu (tarp jų – Zachar Mai, Vasia Vasin („Кирпичи“), Ilja Razin („Полюса“), Liocha Nikonov („ПТВП“).
2010 metais „Skafandr“ įrašė bendrą diską „Точка Опоры“ kartu su „Кирпичи“ lyderiu Vasia Vasinu.
Dainos „Скажите Е“ vaizdo klipas labai dažnai rodomas televizijos kanale „A-One“. Be to, flash klipas „Биологический Объект Человек (Б.О. Человек)“ buvo apdovanotas premija „RAMP 2006“ konkurse.

„Skafandr“ sudėtis nusistovėjo ne iš karto. Iš pradžių grupėje grojo būgniniko ir gitaristo duetas. Vėliau prisijungė vokalistė Аnа Stoliarova, o bosine gitara grojo kviestiniai muzikantai. Paskutinis prie jų prisijungė Jura, o 2001 metais Ana pradėjo savo solinį projektą, o trio grįžo prie instrumentinės muzikos.

2010 metų grupės nariai:
Jevgenij Rybnikov – septynstygė gitara.
Igor Rusinovič – aštuonstygė gitara.
Jurij Vitel – penkiastygė bosinė gitara.
Kiril Solovjov – mušamieji (žinoma, su dviem pedalais didžiajam būgnui).
Plius Denis Golovnev – garso režisierius su keturiomis rankomis…
Bilietai į Vienintelį koncertą, kuris įvyks lapkričio 10 dieną 19:00 „13 Night Club“, parduodami visose Bilietai.lt kasose! Informacija dėl bilietų ar bendradarbiavimo: 8 618 01331, 8 693 64083

DAUGIAU