Beaujolais Nouveau Valakmapių “Rivieroje”

Beaujolais Nouveau Valakmapių “Rivieroje”

Artėjantį ketvirtadienį, lapkričio 20d. vakarą, pasaulio virtuvės restoranas „Riviera” jungiasi prie viso pasaulio restoranų bei kviečia kartu su prancūziška virtuve atšvęsti jaunojo „Beaujolais Nouveau” vyno dieną. Dar nežinojote kuo šis vynas ypatingas? Beaujolais nouveau (tariama „božolė nuvo” – „jaunasis božolė”) yra jaunas Gamay vynuogių veislės prancūziškas vynas gaminamas Beaujolais regione.

Vieną minutę po vidurnakčio, trečiąjį kiekvieno lapkričio ketvirtadienį, iš mažų kaimelių ir miestelių daugiau kaip milijonas Beaujolais Nouveau vyno dėžių pradeda savo kelionę per miegantį Paryžių į visas pasaulio šalis. Šio ritualo šėlsme visame pasaulyje išgeriama daugiau kaip 65 milijonai butelių vyno. Jis virto pasaulinėmis lenktynėmis – varžomasi, kas klientams pirmasis patieks naujojo derliaus vyną. Beaujolais Nouveau gabenamas sunkvežimiais, laivais, lėktuvais, malūnsparniais, drambliais ar net rikšų vėžimėliais tol, kol pasiekia galutinį savo kelionės tikslą. Nuostabu suvokti, kad dar prieš keletą savaičių šis vynas tebuvo vynuogių kekė vynuogyne, o štai dabar, po skubaus derliaus nuėmimo, trumpo gamybos laiko ir spartaus išpilstymo į butelius – žavingai teliūskuoja Jūsų taurėje.

Visą paskutiniąją rudens savaitę (lapkričio 20 – 28 d.) “Rivieroje” bus siūlomas naujas virtuvės šefo Miroslav Styčinkij paruoštas valgiaraštis, kuris ypatingas, originalus, už patrauklią kainą ir  išskirtinai buvo derintas su Beaujolais Nouveau vynu. Beaujolais Nouveau vynas nėra brangus, tačiau turi savo išskirtinę vertę dėl kurios yra laukiamas ištisus metus.

Su malonumu kviečiame apsilankyti Valakampių “Rivieroje”, nes kitu atveju Beaujolais Nouveau šventės turėsite laukti iki kitų metų!

 

DAUGIAU