Gastro turas “Keliauju. Ragauju Lietuvą!”

Gastro turas “Keliauju. Ragauju Lietuvą!”

Tikrai taip! Šiauliečiams ir miesto svečiams pavasario pradžia nusimato itin gardi ir soti. Šiaulių turizmo informacijos centro kulinarinė iniciatyva „KELIAUJU! RAGAUJU LIETUVĄ!“ sujungė daugumą centrinės miesto dalies restoranų ir kavinių, kad kovo 5-11 d. pasiūlytų lankytojams nuo kulinarinio paveldo, patiekalų iš Lietuvoje išaugintų produktų iki trispalvės vėliavos spalvų lėkštėje.

Taigi, kovo 5 d. prasidės savaitę truksiantis gastroturas, kuriame dalyvaus restoranai ir kavinės, panorusios miestiečius ir miesto svečius nustebinti savo išskirtiniais šventiniais patiekalais. Akcijoje dalyvaus įvairios Šiauliuose esančios maitinimo įstaigos: „Black Bar“, „Presto“, „Valerijono“ arbatinė, „Morganas“, „Arkos“, „Avenue Brasserie“, „Sakura Lounge“, gyvos muzikos klubas-smuklė „Juonė pastuogė“ ir krautuvėlė „Skanaus maisto fabrikas“.

Visos jos vienaip ar kitaip sieks nustebinti ir palepinti išrankų vartotojų gomurį. Virtuvių šefams tai tikrai nemenkas iššūkis, nes negali žinoti, ką miestiečiams pasiūlys ir kaip juos nustebins kolegos. Užduotis nėra lengva – patiekalai gali būti kulinarinio ar tautinio paveldo, pagaminti iš Lietuvoje išaugintų ar pagamintų produktų arba valgiuose turėtų dominuoti lietuviškos vėliavos spalvos: geltona, žalia ir geltona.

DAUGIAU