Lubinas – ne tik gėlė. Sveikos gyvensenos seminaras.

Lubinas – ne tik gėlė. Sveikos gyvensenos seminaras.

Ar nustebsite sužinoję, kad lubinai vartojami
kaip maistiniai augalai? Ar norėtumėte paragauti lubinų kavos, salotų ar
duonos su lubinais. Jei taip, kviečiame į sveikos gyvensenos seminarą,
dedikuotą lubinams. Seminarą ves ir lubinų paslaptis atskleis lubinų
selekcininkė dr. Zita Maknickienė.

Pasak selekcininkės, lubinai
– vertinga ankštinė kultūra, kurioje gausu baltymų, riebalų, natūralių
antioksidantų, mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, geležies, fosforo
bei cinko. Šis produktas puikiai tinka visiems, norintiems paįvairinti
mitybą, ypač valgantiems mažai arba visiškai nevartojantiems gyvūninių
produktų. Didžiąją dalį lubinų sėklose esančių riebalų sudaro
polinesočiosios riebalų rūgštys (omega-3, omega-6), kurios saugo nuo
širdies ir kraujagyslių ligų.

Seminaro kaina 3 eur.

DAUGIAU