Mėsos fondiu ir gyva saksofono muzika

Mėsos fondiu ir gyva saksofono muzika

Liepos 18 d. 19 val. “Mažasis fondiu savaitgalis”
July 18th, 7 p.m. “Fondue party”

Šį ketvirtadienį siūlome mėgautis mėsos fondiu ir gyva saksofono muzika (Sergej Vichrov – saksofonas).
This Thursday we offer You to try Whote fondue (wine&meat) live sax music (Sergej Vichrov – sax).

Kvieskite draugus, kolegas, bičiulius į fondiu vakarėlį “Daugirdo” sky terasoje su senamiesčio stogų panorama! Tai puikus vakaras pabendrauti ir smagiai praleisti vakarą kartu, nes sakoma, kad bendras indas suartina žmones.

Kiekvienas žmogus turi savo ilgą šakutę, kurios galas yra pažymėtas skirtinga spalva. Pasmeigęs mėsos, žuvies ar daržovės gabaliuką, merkia jį į katilą ir laiko ten tol, kol apskrunda. Ištraukęs gabaliuką, jį nuima su paprasta šakute. Procesas ilgas, nes kaitinti galima tik vieną gabaliuką. Taip randi laiko smagiai pabendrauti su kompanija.
Kas antrą ketvirtadienio vakarą teminės vakarienės Sky terasoje su senamiesčio stogų panorama! Vakarienės metu skambės gyva muzika.

Dar smagiau mėgautis fondiu prisimenant senus šveicarų papročius! Tuomet tai tampa lyg žaidimas, nes pavyzdžiui, tas, kurio duonos gabalėlis nukrenta nuo šakutės į sūrį, turi atlyginti savo kaltę. Jei tai moteris, ji turi pabučiuoti kiekvieną kartu valgantį vyrą, o jeigu vyras – jis privalo nupirkti po vyno butelį kiekvienam svečiui. Jei kuriam svečiui duonos gabalėlis nukrenta antrą kartą, jam tenka surengti kitą fondiu vakarėlį.

APIE FONDIU

Fondiu (pranc. fondre – ištirpti) – tai patiekalas, kuriuo mėgaujasi būrelis draugų, kolegų, kuriuos sąlyginai suartina bendras indas ar puodynė.

Pats fondiu yra kilęs iš Šveicarijos, bet ne iš gero gyvenimo: kaimo žmonės šildydavo senus kietus sūrio gabalėlius su vynu. Sūrio fondiu pradėtas gaminti Šveicarijoje, Nešatelyje. Kai iš čia pradėta eksportuoti sūrius į kitas šalis, fondiu tapo labai populiarus JAV. Kai kurie šaltiniai teigia, jog jau graikai su vynu šildydavo ožkos sūrį. Dėl aliejaus fondiu arba Bourguignonne (burginjon) kilmės yra diskutuojama.

Pirmoji versija – jis kilęs iš Prancūzijos, Burgundijos regiono. Vynuogių laukų darbininkai, neturėdami laiko pavalgyti, kaitindavo puodus su vynuogių sėklomis iš kurių išsiskirdavo aliejus, ir, kai išalkdavo, juose virdavo mėsos gabaliukus, atsineštus iš namų. Kiti teigia, kad šį fondiu po Antrojo pasaulinio karo sugalvojo šveicarų virėjai, ieškodami alternatyvos sūrio fondiu.

Lietuvoje didėja pasaulio maisto kultūrų virtuvių pasiūla, tad po truputį fondiu vis labiau pripažįstamas ne tik restoranų lankytojų, bet ir patys žmonės, pajutę, kokią draugišką atmosferą kuria šis „bendras indas”, įsigyja fondiu komplektus.

Vakarienės kaina 60 Lt/asm.
(mėsos fondiu, taurė vyno, desertas bei kava/arbata)
BŪTINA IŠANKSTINĖ REZERVACIJA!

60 Lt/person (meat fondue, desert, a glass of wine and coffee/tea). Please buy tickets in advance in “Daugirdas” reception. 
________________________________________
Bilietus galite įsigyti:
– „Daugirdo” viešbutyje (T. Daugirdo g. 4);
– Kauno Akropolyje 1 a. (Karaliaus Mindaugo pr. 49).
Daugiau informacijos: (8 37) 301 561, 8 619 99 869,
el. p. hotel@daugirdas.lt, www.daugirdas.lt
________________________________________
Kiti teminiai fondiu vakarėliai vyks rugpjūčio 1 ir 22 d. Mėgausimės sūrio ir daržovių, braškių ir šokolado, mėsos, žuvies fondiu bei kt. Gros gyva saksafono, smuiko, gitaros muzika.

Next fondue party events will be organised on the 1st and 22nd of August. We will try fish, meat, chocolate and strawberries, cheese and vegetables fondue. Live sax, violin or guitar music all evening.    

DAUGIAU