Perrin vyno degustacija viešbutyje “Daugirdas”

Perrin vyno degustacija viešbutyje “Daugirdas”

Praėjusių metų pabaigoje įtakingiausias žurnalas „Wine Spectator” paskelbė 2009 metų naują vyno Top – 100. Jo sudėtin pateko Perrin Les Cornuds Vinsobres – Cotes du Rhone AC 2007 metų derliaus vynas, tad tai gera proga pradėti naujus metus degustuojant solidų vyną. Nelaukite ir registruokitės, tuomet tinginiai Jums pavydės…

Prancūzijos pietuose esantis Ronos upės slėnio vyno kraštas – viena svarbiausių vietų kokybiško vyno paieškoms. Ronos karšto klimato įtakotas „minkštas” vyno skonis bei visai kuklią kainą už savo vyną prašantys vyndariai bendromis pastangomis sukuria net pradedančiam vartotojui patrauklų derinį! Todėl Ronos vyndariai nesiskundžia Prancūzijos vyno pramonės krizės metu.

Ronos upės slėnyje gaminamas raudonasis vynas ir panašus, ir skirtingas. Šiaurinėje Ronos slėnio dalyje jis gaminamas tik iš Syrah vynmedžių derliaus. Pietų Ronos slėnyje kartu su Syrah naudojamas Mourvédre, Grenache, Counoise, Cinsault, Vaccarese, Terret noir, Muscardin, Clairette, Picpoul ir dar daugiau egzotiškai skambančių vynmedžių derlius. Šis maišymo būdas dabar naudojamas net Kalifornijoje ar Australijoje……

Solidžiu vynu garsėjanti Perrin šeima yra vieninteliai Prancūzijos Ronos slėnio vyndariai elitinio 12 garsiausių vyndarių šeimų klubo Primum Familiae Vini nariai.

Degustaciją pradėsime ragaudami „apšildami” su kitu Perrin vynu

Perrin Reserve rouge Cotes du Rhone AC 2007

Perrin Reserve vynas gamintas Grenache, Syrah ir Mourvedre derlių po fermentacijos vienerius metus brandinant plieno talpose ir ąžuolo statinėse. Labai sodrios spalvos vynas kvepia prieskoniais, miško uogomis ir figomis. Beveik svaraus stoto vynas nėra grubus taninais, primena vyšnias ir prieskonius.

O štai ir pagrindinis vakaro akcentas

Perrin Les Cornuds Vinsobres – Cotes du Rhone AC 2007

Vinsobres vynuogynai AC rangu nesenai išskirti dėl ypatingo ten auginto derliaus vyno. Šis vynas gamintas iš Julien bei Bicarelle ūkiuose mažai derančių senų Grenache ir Syrah vynmedžių derliaus. Dalis vyno fermentuota ypatingai retai naudojamuose mediniuose kubiluose bei brandinta ąžuolo statinėse. Vynas kvepia aviečių, vyšnių ir saldymedžio kvapais. Vynas vidutinio stoto, tinkamas ragauti su mėsa iki pasieks 8 – 10 metų amžių. Šis vynas buvo išrinktas į įtakingiausio vyno žurnalo „Wine Spectator” metinį svarbiausio vyno šimtuką.

Degustacija vyks 2010 metų vasario 22 dieną, 18.30 valandą. Trukmė ~ 1 valanda.

Degustaciją veda Gintautas Jašinskas

Bilieto kaina – 28 litai

Prie vyno bus patiekti “Daugirdo” restorane ruošti užkandžiai.

Ragautas vynas po degustacijos dalyviams Gero Vyno Parduotuvėje kainuos 25% mažiau.

DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA

Registruotis užbėgus adresu: T. Daugirdo g. 4, restorane arba Gero Vyno Parduotuvėje

registracija telefonu: 8 37 209823; 8 686 22824

registracija elektroniniu paštu [email protected]

DAUGIAU