Pramoginiai pietūs “Svečiuose pas malūnininką”

Pramoginiai pietūs “Svečiuose pas malūnininką”

Svečiuose pas Malūnininką – duonos kelio pažinimas. Dvaro Malūnininkas papasakos unikalią Pakruojo dvaro istoriją, pakvies visus į XVIII a. vėjo malūną susipažinti su senosiomis dvaro malūnininko darbo tradicijomis, miltų ir naminės duonos gamybos procesais. Kiekvienam norinčiam išbandyti jėgas sukant girnas ir, savo rankomis susimalus gardžių miltų, bus pasiūlyta bent trumpam „prisiliesti“ prie miltuoto malūnininko gyvenimo… Dvaro ansamblio teritorijoje esančioje karčemoje „Traktierius“ ragausite vietinio regiono alaus, mėgausitės patiekalais, kuriuos gaminant naudojamas alus, susipažinsite su alaus gamybos procesais ir tradicijomis bei sužinosite įdomių faktų apie alų. Na, o alus neatsiejamas nuo skanaus maisto, linksmos kompanijos bei geros nuotaikos….
Patiekalai:
Baršteliai su kiaulienos šonkauliukais ir karšta bulve
arba Kopūstinė su kepta šonine ir keptomis bulvėmis
Karšti patiekalai
Maltas mėsos bišteksas “Varno akis” su pomidore keptu kiaušiniu ir padažu arba Ūkininko virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru (siūlome virtus arba keptus)
Alaus sausainiai su kmynais
Varškės spurgiai su cukraus pudra ir uogų padažu

Alaus degustacija (0,3 l/ asm.)
Tamsus “Varniukų” alus
Šviesus “Daujotų” alus
Medaus alus
Kepintas salyklas

DAUGIAU