Šampano vakarienė “Perkūno namuose”

Šampano vakarienė “Perkūno namuose”

Spalio mėn. 12 d. 19 val. kviečiame į šampano vakarienę su “Moutard pere & fils” šampano namų savininku p. Francois Moutard.    

 

Moutard pere & fils šampano namai

Dar prieš 400 metų Moutard šeima pradėjo gaminti savo šampaną mažame Buxeuil kaimelyje įsikūrusiame Cote des Bar šlaituose, Šampanės regiono pietuose.

Nuo 1980 metų dirbantys Francois Moutard ir jo seserys Agnes bei Veronique yra aistringi šeimos paveldo puoselėtojai. Pastaruoju metu Moutard šampano namai itin išgarsėjo pasaulyje. Jie pirmieji sugebėjo šampano gamybai naujai pritaikyti kelėtą dar nesenai buvusių pamirštų vynuogių rūšių: Arbanne, Petit Meslier, Pinot Blanc.

Šiuo metu Moutard pere & fils šampaną puikiai vertina Wine Spectator ir Robert Parker

 

Moutard pere & fils šampano namų ypatumai

Be jau minėto inovatyvaus, o gal konservatyvaus, retųjų vynmedžių panaudojimo šie šampano namai garsėja tuo, kad nemažai gamina blanc de noirs stiliaus šampano. Tai baltasis šampanas, gamintas iš tamsios spalvos uogų derliaus. Tokį rezultatą galima pasiekti ne burtų būdu, o po spaudimo presu į sulčių talpą nesuverčiant uogų odelių išspaudų. Gautas šampanas yra sodresnio skonio, juk tamsiųjų uogų charakteris išties ryškesnis…

Kita, šiuo metu Šampanėje vis dar reta, Moutard šampano ypatybė – siūlomi atskirų vynuogynų nemaišyto derliaus šampanai.

Yra ir daugiau įdomybių, bet jas leiskime atskleisti pačiam Francois Moutard.

 

Degustacijos programa 

4 patiekalų vakarienė su: 

– Moutard Grande Cuvee Champagne NV Brut

Tai pagrindinis Moutard namų šampanas, gamintas sumaišius keleto pastarųjų derlių žaliavą.

Rafinuotame, sodriame aromate jaučiamos sviesto, migdolų ir plikytos tešlos natos.

Vynuogės augintos molio bei klinčių, sudarytų iš geologinėje praeityje suklostytų kriauklelių, dirvoje.

Šampanui gaminti naudoti tik tamsios spalvos uogas derantys 10 – 20 metų amžiaus Pinot Noir vynmedžiai. Jų derlius skintas tik rankomis, uogos itin švelniai spaustos presu, žaliava pirmą kartą fermentuota plieno talpose. Šampanas iki nuosėdų pašalinimo rūsyje brandintas tris metus!

 

– Moutard Dame Nesle Pinot Noir rose Champagne NV Brut

Malonios rausvos spalvos šampanas itin sodriai kvepia raudonųjų sodo uogų bei samanų kvapais.

Ryškus ir sodrus skonis ilgai išlieka burnoje bei stebina puikiu balansu.

Vynuogės augintos molio bei klinčių, sudarytų iš geologinėje praeityje suklostytų kriauklelių, dirvoje.

Šampanui gaminti naudoti tik Dame Nesle vynuogyne tamsios spalvos uogas derantys 10 – 20 metų amžiaus Pinot Noir vynmedžiai. Jų derlius skintas tik rankomis, uogos itin švelniai spaustos presu, žaliava pirmą kartą fermentuota plieno talpose. Šampanas iki nuosėdų pašalinimo rūsyje brandintas pusantrų metų.

 

– Moutard Vignes Beugneux Pinot Noir Champagne NV Extra dry

Šis šampanas dėl tamsių Pinot Noir uogų derliaus žaliavos pasižymi gerokai sodresne spalva bei aromatu, primenančiu plikytą tešlą, raudonas sodo uogas. Ilgas brandinimas butelyje suteikia mielių aromatą.

Tirštas tekstūrinis skonio pojūtis, sodrus vaisių bei prieskonių charakteris.

Šis šampanas neįprastai gamintas naudojant vien tik nemaišytą Vignes Beugneux vynuogyno derlių!

Vynuogės augintos klinčių, sudarytų iš geologinėje praeityje suklostytų kriauklelių, dirvoje.

Šampanui gaminti naudoti tik tamsios spalvos uogas derantys Pinot Noir vynmedžiai. Jų derlius skintas tik rankomis, uogos itin švelniai spaustos presu, žaliava pirmą kartą fermentuota plieno talpose. Siekiant skonio gaivumo buvo sustabdyta malolaktinė fermentacija.

Šampanas iki nuosėdų pašalinimo rūsyje brandintas tris metus!

 

– Moutard Cuvee des 6 cepages Champagne Vintage 2004 Brut

Šviesi auksinė spalva su atsparia putos „kepure”.

Išraiškingas prinokusių obuolių, citrinos,  mielių ir žaliosios citrinos aromatas sklinda iš taurės elegantiškai ir rafinuotai.

Unikalus ir sodrus tirštos tekstūros skonis gautas subtiliai sumaišius 6 vynuogių rūšis kurios kartu buvo naudojamos seniau nei prieš šimtmetį!

Šio šampano sudėtis gauta lygiomis dalimis maišant Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier, Chardonnay, Petit Meslier ir Arbane derlių. Jis skintas tik rankomis, uogos itin švelniai spaustos presu, žaliava natūraliai skaidrinta atvėsinimo būdu. Brandintas 6 metus.  

 

Vakarienės meniu

ŠALTASIS PATIEKALAS / APPETIZER

Šviežios Bretaniškos austrės

Fresh Breton oysters

 

ŠALTASIS PATIEKALAS / APPETIZER

Žalumynų salotos su Serano kumpiu, saulėje džiovintais pomidorais ir ožkų sūrio skrebučiu

Green salad with Serano, sun dried tomatoes and goat cheese toast

 

KARŠTASIS UŽKANDIS / HOT APPETIZER

Karštas prancūziškas ragelis su jūrų gėrybėmis ir sūriu

Hot seafood cheese melt croissant

 

KARŠTASIS PATIEKALAS / MAIN COURSE

Atlanto otų filė su japoniškų grybų (Shitaki) plutele

svieste kepti špinatų lapai, bulvių ir salierų kremas su lašišų gabalėliais

Shitaki mushrooms crusted Atlantic halibut fillet

buttered spinach leaves, potato and celery cream with salmon bits

Degustacija vyks 2011 metų spalio 12 dieną (trečiadienį), 19 val. viešbučio „Perkūno namai” restorane / bibliotekoje (Perkūno al. 61, Kaunas)

Bilieto kaina – 150 Lt

Degustaciją veda Francois Moutard, vertimas – Gintautas Jašinskas

 

DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA, registracija vykdoma iki spalio mėn. 11dienos 13 valandos

 

Bilietus galite įsgyti:

  • Viešbučio PERKŪNO NAMAI registratūroje (Perkūno al. 61, Kaune)
  • Kauno Akropolyje esančioje informacijoje šalia “Maxima” pas “RYANAIR” ir “Wizz Air” darbuotojus (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune)

Daugiau informacijos: tel. 8 37 320 230, 8 698 54099, el. p. info@perkuno-namai.lt. Pirmenybė teikiama bilietą įsigijus iš anksto.

DAUGIAU