Terasos atidarymas su “Antinori” vyno eksperte

Terasos atidarymas su “Antinori” vyno eksperte

Svarbiausio Toskanos vyno regiono – Chianti Classico DOCG vyno vertikali degustacija.

Kas antrą ketvirtadienį kviesime Jus į temines vakarienes mūsų Sky terasoje (4 a.) su senamiesčio stogų panorama. Šį renginių ciklą pradeda neeilinė vertikali degustacija. Vakaro metu turėsime unikalią galimybę paragauti ir tarpusavyje palyginti net 5 skirtingų derlių garsiojo Toskanos vyndario Marchesi  Antinori vyno. Šis vynas atkeliauja specialiai iš Italijos būtent šiam renginui! Degustaciją veda iš Italijos atvykusi vyno specialistė Lucrezia Ioanuci  ir Gintautas Jašinskas (UAB “Mineraliniai vandenys”). Prie vyno „Daugirdo” virtuvės meistrai gamina tikrą itališką „Osso buco”! Tai veršio blauzdikaulis, troškintas pomidorų, raudonojo vyno ir itališkų žolelių padaže, tiekiamas su polenta. Svarbus Osobuco akcentas – Gremolata (t.y. smulkiai tarkuota citrinų žievelė, pertražolės ir česnakai). Galėsite kartoti kiek norėsite!  Ketvirtadienį numatoma net iki 26 laipsnių šilumos 🙂

 

Kas antrą ketvirtadienį kviesime Jus į temines vakarienes mūsų Sky terasoje (4 a.) su senamiesčio stogų panorama. Šį renginių ciklą pradeda neeilinė vertikali degustacija. Vakaro metu turėsime unikalią galimybę paragauti ir tarpusavyje palyginti net 5 skirtingų derlių garsiojo Toskanos vyndario Marchesi  Antinori vyno. Šis vynas atkeliauja specialiai iš Italijos būtent šiam renginui! Degustaciją veda iš Italijos atvykusi vyno specialistė Lucrezia Ioanuci  ir Gintautas Jašinskas (UAB “Mineraliniai vandenys”). Prie vyno „Daugirdo” virtuvės meistrai gamina tikrą itališką „Ossobuco”! Tai veršio blauzdikaulis, troškintas pomidorų, raudonojo vyno ir itališkų žolelių padaže, tiekiamas su polenta. Svarbus Ossobuco akcentas – Gremolata (t.y. smulkiai tarkuota citrinų žievelė, pertražolės ir česnakai). Galėsite kartoti kiek norėsite!  Ketvirtadienį numatoma net iki 26 laipsnių šilumos 🙂

 

Vakaro metu turėsime unikalią galimybę paragauti ir tarpusavyje palyginti net 5 skirtingų derlių garsiojo Toskanos vyndario Marchesi Antinori vyną Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva.  

  Šio vyno gamybai naudojamas derlius, atrinktas iš Badia a Passignano, Santa Cristina bei Peppoli ūkiuose augintų Sangiovese bei Cabernet Sauvignon vynuogių derlius. Ši derliaus maišymo proporcija vynui suteikia ilgesnio išlaikymo galimybę. Vyno pavadinime užfiksuotas žodis “Classico” oficialiai išskiria geriausioje – centrinėje – Chianti vynuogynų dalyje auginto derliaus vyną.

Šiam vynui gaminti skirtas derlius skinamas rugsėjo viduryje. Dalies vyno žaliavos fermentacija vyksta dideliuose ąžuolo kubiluose, vynui suteikiančiuose daugiau spalvos sodrumo, aromato sudėtingumo bei skonio ryškumo. Kita dalis žaliavos fermentuojama plieno talpose. Vyną perpylus į mažas statines vyksta malolaktinė fermentacija, kurios metu aitrią obuolių rūgštį mielės paverčia švelnia pieno rūgštimi. Po malolaktinės fermentacijos prasideda baigiamojo mišinio kūrimas. Šis vynas nėra skaidrinamas ar filtruojamas.

Vakaro metu ragausime:
Antinori Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva 2008
Antinori Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva 2001
Antinori Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva 2000
Antinori Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva 1999
Antinori Tenute Marchese Antinori Chianti Classico DOCG Riserva 1997

 

P.S. Esant labai šaltam ar lietingam orui kelsimės į “Daugirdo” restoraną.

Kaina 90 Lt/asm. 

Bilietus galite įsigyti:

-DAUGIRDO vyno parduotuvėje arba viešbutyje (T. Daugirdo g. 4, Kaune)
– Kauno Akropolyje (1 a.) esančioje informacijoje prieš “Maxima” kasas (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune). * atsiskaitymas tik grynais.

Daugiau informacijos: tel. (8 37) 465 453, 8 686 12 311, el. p. [email protected]www.daugirdas.lt

DAUGIAU