Virtuali degustacija

Virtuali degustacija

Tęsiame virtualių degustacijų ciklą

 

Naujasis tiesioginių „video web degustacijų” formatas prigijo Jūsų tarpe, nes šiuolaikinių technologijų pagalba tą pačią akimirką galime teliūskuoti taures ir šnekėti apie vyną būdami skirtingose šalyse. Jau buvo Hugel, Albet I Noya, Dr. Bürklin Wolf vyno degustacijos, vestos vyndarių. Dabar laikas PAR vyno degustacijai…

Bellingham vyninė

 

Tai išties itin sena vyninė, skaičiuojanti istoriją nuo 1693 metų, kuomet išeivis olandas Gerrit Janz van Vuuren vedė prancūzę, pabėgusią nuo religinių persekiojimų savo šalyje. Laiminga pora bendrą gyvenimą pradėjo pasodindami tūkstantį vynmedžių, o savo ūkį pavadino Bellinchamp vardu, reiškiančiu „gražūs laukai”. Ilgainiui pasikeitė ne tik pavadinimas, bet ir savininkai bei vyno gamybos filosofija. Lietuvoje šaknų turėjęs Bernard Podlashuk 1943 metais įgijo ūkį, o nuo tada jame atsirado ir pirmasis PAR rausvasis vynas, pirmasis sausas baltasis vynas ir pirmasis šios šalies Syrah…

Šiuo metu vyninėje vyną gaminantys Niel Goenewald bei Mario Damon stengiasi rinktis gamtos suteiktą skonį ne itin smarkiai bekeičiančias vyno gamybos taktikas. Viena iš vyndarių silpnybių – Prancūzijos Ronos upės slėnio vyno gamybos tradicijose puoselėjamas vynmedžių pasirinkimas: Syrah, Mourvedre, Viognier, Marsanne, Rousanne…

Degustacijos programa

 

Be abejo Niel ją pradės bendra įžanga į PAR vyno istoriją bei dabartį. Vėliau klausydami jo komentarų ragausime šį vyną:

Bellingham Chenin Blanc – Viognier Western Cape WO 2009

Neįprastai maišytos žaliavos vynas kvepia prisirpusių citrusinių vaisių, persikų ir gėlių natomis. Tai kiek lengvesnio nei vidutinio stoto vynas.

Bellingham Chardonnay – Viognier Coastal region WO 2008

Šis vynas gamintas iš derliaus, auginto vėsaus klimato pakrantės vynuogynuose. Vynmedžiai ten specialiai genėti, kad saulės spinduliai kuo geriau apšviestų uogų kekes. Vynmedžių derlingumas vidutinis, tad jų derliaus vynas intensyvaus ananasų, tangerinų, persikų, citrusinių vaisių kvapo ir skonio. Trečdalis vyno fermentuota ir 9 mėnesius brandinta visiškai naujose ir vienerius metus naudotose statinėse. Siekiant kvapo ir skonio sudėtingumo vyno sudėtyje įmaišyta 7% Viognier vynmedžių žaliavos.

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc Coastal region WO 2008

Tai aukščiausios kokybės Bellingham baltasis vynas, kuriam skirtas derlius augintas keturiuose mažuose plotuose, apsodintuose mažiausiai 40 metų vynmedžiais, derančiais labai mažą derlių. Derlius skintas tik rankomis, dalis žaliavos spausta presu be kekių kotų pašalinimo. Vynas vienerius metus fermentuotas ir brandintas visiškai naujose ir tik kartą naudotose prancūziškose statinėse.

Bellingham Shiraz – Viognier Paarl WO 2007

Tai senovinę Ronos vyndarių tradiciją atitinkantis vynas, gamintas kartu fermentuojant ne tik tamsios spalvos Shiraz, bet ir baltos spalvos Viognier žaliavą. Ši metodika dabar užkariauja raudonojo vyno gamybos rūsius visuose kontinentuose, nes vyno skonis netenka perdėm agresyvaus charakterio. Vynas po fermentacijos brandinamas naudojant visiškai naujas(40%), vienerius metus(30%) bei du metus(30%) naudotas ąžuolo statines.

Bellingham The Bernard Series Small Barrel S.M.V. Coastal region WO 2006

Šio derliaus vyno pagaminta tik 30 statinių, nes maišymui parinkta tik ekstremaliai kruopščiai atrinkta žaliava. Vynui skirtas Syrah, Mourvedre bei Viognier derlius skintas rankomis. Vynas po bendro raudonos ir baltos spalvos žaliavos fermentavimo naujose statinėse brandintas pusantrų metų.

Bus patiekti užkandžiai

Degustacija vyks 2010 metų lapkričio 24 dieną(trečiadienį), 19 valandą naujojoje „Mineraliniai vandenys” parduotuvėje Jasinskio g. 16.

Bilieto kaina – 30 lt

Degustaciją veda Niel Groenewald, ryšio sutrikimo atveju dubleris – Gintautas Jašinskas

DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA

Registruotis užbėgus adresu: Jasinskio g. 16,

registracija telefonu: 2 786 066

registracija elektroniniu paštu [email protected]

DAUGIAU