Loading…

„Čaichana“

Virtuvės šefas. Restorano „Čaichana“ virtuvės šefas Mumin-Akia 1993 metais, laimėjęs Uzbekistano plovo gaminimo čempionatą, tapo pripažintu aukščiausio lygio virėju. Tą dieną jis paruošė vadinamąjį „Vestuvinį“ plovą 1 000-iui žmonių. Pats Mumin-Akia ypač didžiuojasi ne šia pergale, o tuo, kad po didelės jo surengtos puotos uzbekų verslo ir politikos elito atstovams jam asmeniškai padėkojo Uzbekistano vidaus reikalų ministras. „Švytintys valgančiųjų veidai visada yra pats aukščiausias įvertinimas“, – sako virtuvės meistras. 
Valgiaraštis. Restorano „Čaichana“ valgiaraštyje – vien patiekalai, garsinantys Vidurinę Aziją visame pasaulyje: „Ferganos“, „Samarkando“, „Taškento“, „Čaichanos“, „Vestuvinis“ plovai, ruošiami iš ryžių, avienos, jautienos arba paukštienos ir daržovių. Lengvutėliai garuose virti mantai su naminiu jogurtu, meistriškai paruoštas uzbekiškas šašlykas ir naminiai lagman makaronai, skęstantys kvapniame raudoname padaže… Net uzbekiškos duonos paplotėliai – visada švieži, kepami čia pat, restorano krosnyje. Jie puikiai dera prie troškintų baklažanų ir paprikų salotų ar sočios daržovių sriubos su mėsos virtinukais. Beje, patiekalų kainos labai demokratiškos, siūlomos įvairiausių dydžių porcijos, tad kiekvienas svečias atras sau tinkamiausią variantą.
Smaguriams ruošiami šviežutėliai rytietiški saldumynai: pachlava – traškus rytietiškas pyragas su medumi ir riešutais, uzbekiški žagarėliai, vadinami varakais, kepti tešlos ritinėliai su riešutais ir razinomis, apipilti medumi, žaismingai vadinami čiakčiak… Visi valgiai patiekiami puikiuose rankomis tapytuose uzbekiško porceliano induose, pagamintuose specialiai pagal užsakymą. 
Arbatos gėrimo ceremonija. Restorano pavadinimas „Čaichana“ atspindi arbatos svarbą (chai – arbata). Tai pagrindinis uzbekų gėrimas, kaip, beje, ir kitose Azijos šalyse, tad restorane galima paragauti paskutinio derliaus aukščiausios kokybės arbatos tiesiai iš Kinijos plantacijų. Ją atrinko profesionalūs Kinijos arbatos bandytojai/ekspertai. Didžioji dalis siūlomų rūšių patenka į geriausių kiniškų arbatų dešimtuką. Arbatos gėrimo ceremonija siūloma mėgautis rytietiškoje salėje – čia galima nusiovus batus patogiai prigulti ant pagalvėlių. Beje, įdomu bus apžiūrėti ir daugiau nei dvidešimties vilnonių kilimų kolekciją. Turkmėniški, uzbekiški, afganiški kilimai nuausti laikantis senųjų genčių raštų tradicijų. 

Virtuvės šefas. Restorano „Čaichana“ virtuvės šefas Mumin-Akia 1993 metais, laimėjęs Uzbekistano plovo gaminimo čempionatą, tapo pripažintu aukščiausio lygio virėju. Tą dieną jis paruošė vadinamąjį „Vestuvinį“ plovą 1 000-iui žmonių. Pats Mumin-Akia ypač didžiuojasi ne šia pergale, o tuo, kad po didelės jo surengtos puotos uzbekų verslo ir politikos elito atstovams jam asmeniškai padėkojo Uzbekistano vidaus reikalų ministras. „Švytintys valgančiųjų veidai visada yra pats aukščiausias įvertinimas“, – sako virtuvės meistras. 
Valgiaraštis. Restorano „Čaichana“ valgiaraštyje – vien patiekalai, garsinantys Vidurinę Aziją visame pasaulyje: „Ferganos“, „Samarkando“, „Taškento“, „Čaichanos“, „Vestuvinis“ plovai, ruošiami iš ryžių, avienos, jautienos arba paukštienos ir daržovių. Lengvutėliai garuose virti mantai su naminiu jogurtu, meistriškai paruoštas uzbekiškas šašlykas ir naminiai lagman makaronai, skęstantys kvapniame raudoname padaže… Net uzbekiškos duonos paplotėliai – visada švieži, kepami čia pat, restorano krosnyje. Jie puikiai dera prie troškintų baklažanų ir paprikų salotų ar sočios daržovių sriubos su mėsos virtinukais. Beje, patiekalų kainos labai demokratiškos, siūlomos įvairiausių dydžių porcijos, tad kiekvienas svečias atras sau tinkamiausią variantą.Smaguriams ruošiami šviežutėliai rytietiški saldumynai: pachlava – traškus rytietiškas pyragas su medumi ir riešutais, uzbekiški žagarėliai, vadinami varakais, kepti tešlos ritinėliai su riešutais ir razinomis, apipilti medumi, žaismingai vadinami čiakčiak… Visi valgiai patiekiami puikiuose rankomis tapytuose uzbekiško porceliano induose, pagamintuose specialiai pagal užsakymą. 
Arbatos gėrimo ceremonija. Restorano pavadinimas „Čaichana“ atspindi arbatos svarbą (chai – arbata). Tai pagrindinis uzbekų gėrimas, kaip, beje, ir kitose Azijos šalyse, tad restorane galima paragauti paskutinio derliaus aukščiausios kokybės arbatos tiesiai iš Kinijos plantacijų. Ją atrinko profesionalūs Kinijos arbatos bandytojai/ekspertai. Didžioji dalis siūlomų rūšių patenka į geriausių kiniškų arbatų dešimtuką. Arbatos gėrimo ceremonija siūloma mėgautis rytietiškoje salėje – čia galima nusiovus batus patogiai prigulti ant pagalvėlių. Beje, įdomu bus apžiūrėti ir daugiau nei dvidešimties vilnonių kilimų kolekciją. Turkmėniški, uzbekiški, afganiški kilimai nuausti laikantis senųjų genčių raštų tradicijų.