Klube “Pasaka” – koncertas Vytautui Kernagiui atminti

Klube “Pasaka” – koncertas Vytautui Kernagiui atminti

Šį šeštadienį, kovo 14 d. 19 val. Kauno klube „Pasaka” vyks koncertas, Maestro Vytauto Kernagio mirties metinėms paminėti. Koncerte nepamirštamas Maestro dainas atliks Erica Jennings, Vilius Alesius, Darius Mileris-Nojus, Eimantas Belickas ir Arnoldas Lukošius. Visos už koncertą surinktos lėšos bus skirtos Vytauto Kernagio fondui.

“V. Kernagio kūryba yra nemirtinga. Žmogus išėjo, bet jo dvasia liko dainose. Šiame koncerte mes stengsimės išlaikyti V. Kernagio koncertų dvasią, todėl dauguma dainų bus atliekamos tik akustine gitara, o kai kurios – akomponuojamos smuiku ir akordeonu”, sakė koncerto organizatorius Tomas Ivanauskas.

Renginyje taip pat bus pristatyta Vytauto Bubnio knyga „Aberonas. Maža išpažintis”, kurią pristatys pats autorius.

1971 m. pagal šią apysaką Lietuvos kino studijoje buvo sukurtas filmas „Maža išpažintis” (rež. A. Araminas). Svarbiausia filmo populiarumo iki šių dienų priežastis – maištingi herojai ir jų vaidmenų atlikėjai. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Andrius Karka, bet žiūrovai labiau pamėgo jo draugužį su gitara – Vytautą Kernagį, ištarusį magiškus žodžius: „Benai, plaukiam į Nidą!” Filme vaidino Rūta Staliliūnaitė, Gediminas Karka, Vaiva Mainelytė, Monika Mironaitė.

DAUGIAU