Juk ne paslaptis, kad norint būti tikru gurmanu, reikia nuolat lavinti skonį. Todėl būtina atrasti, ieškoti ir pažinti naujus maisto ir gėrimų derinius. Unikalios gurmaniškos degustacijos metu pažinsite aromatingus prieskonius iš Vokietijos, skirtus prie vyno derinamiems patiekalams. Tai specialūs prieskoniai suteikiantys daug išraiškingesnį skonį ir kvapą. „Crispy Chili” – tai pirmasis aukščiausios kokybės prieskonių mišinys, kuriame juntamas švelnus šviežių pomidorų gaivos ir dūminės daniškos jūros druskos aromato dvelksmas. Šie keturių rūšių prieskoniai yra specialiai priderinti prie vynuogių veislių. Tad vyno rinkimasis prie maisto daugiau nebekels sunkumų! Degustaciją ves puikiai Lietuvoje žinomas „Mineralinių vandenų” vyno ekspertas Mindaugas Paliukas, taigi, tikrai susipažinsite […]
Degustacijos tikslas – pajusti maksimalų malonumą vyną užkandžiaujant sūriu. Tad pabandysime paklaidžioti malonių gomuriui potyrių labirinte ir atrasti gardžiausius sūrio ir vyno derinius. Ves “Vyno klubo” vyno ekspertas. DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA. Kaina 60 Lt/asm. Bilietus galite įsgyti: DAUGIRDO vyno parduotuvėje arba viešbutyje (T. Daugirdo g. 4, Kaune) Kauno Akropolyje (1 a.) esančioje informacijoje prieš “Maxima” kasas (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune). * atsiskaitymas tik grynais. Daugiau informacijos: tel. (8 37) 465 453, 8 686 12 311, el. p. [email protected]. Pirmenybė teikiama bilietą įsigijus iš anksto.
Degustacijos tikslas – pajusti maksimalų malonumą vyną užkandžiaujant sūriu. Tad pabandysime paklaidžioti malonių gomuriui potyrių labirinte ir atrasti gardžiausius sūrio ir vyno derinius. Ves “Vyno klubo” vyno ekspertas. DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA. Kaina 60 Lt/asm. Bilietus galite įsgyti: DAUGIRDO vyno parduotuvėje arba viešbutyje (T. Daugirdo g. 4, Kaune) Kauno Akropolyje (1 a.) esančioje informacijoje prieš “Maxima” kasas (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune). * atsiskaitymas tik grynais. Daugiau informacijos: tel. (8 37) 465 453, 8 686 12 311, [email protected]. Pirmenybė teikiama bilietą įsigijus iš anksto.
Kviečiame į vyno degustaciją liepos 31 d. (trečiadienį), 18:30 val. MV gėrimų parduotuvėje J. Jasinskio g. 16, Vilniuje. Liepos 31d. (trečiadienis) Romo vartojimas Kaina: 50 Lt. Į kainą įskaičiuota: gėrimai ir užkandžiai Romas – atrastas, tačiau vis dar nepažystamas. Ilgą laiką buvo laikomas antrarūšiu svaigiuoju gėrimu, tačiau šiuo metu jau yra pasiruošusių mokėti po 40.000 USD už butelį. Gamybos procesas aiškus ir paprastas, tačiau palikta daug laisvės variacijai ir kūrybai. Taip kalbama apie romą, kuris vis dažniau teliūskuoja stipriuosius alkoholinius gėrimus mėgstančių žmonių taurėse. „Romo vartojimo“ ragautuvių metu pasistengsime suprasti ir perrasti šio gėrimo klasifikaciją, pasikalbėsime apie romo darymo […]
Degustacija „Vyno abėcėlė nuo A iki Z” DAUGIRDE spalio 23 d. (treč.) 19 val. Nedrąsiai jaučiatės restorane užsakydami vyno butelį? Ne bėda! Šios degustacijos metu sužinosite atsakymus į visus Jums rūpimus klausimus ir nuo šiol mėgausitės tik pagal savo skonį išsirinktu ir prie Jūsų patiekalo derančiu vynu! Vyno ekspertų Mindaugo Paliuko arba Gintauto Jašinsko vedamos degustacijos metu išmoksite šių svarbių vyno pradmenų: Vyno degustavimas ir įvertinimas; Patiekimo subtilumai, pradedant temperatūros rekomendacija ir baigiant taurių parinkimu; Vyno ir maisto derinimo principai; Rekomendacijos dėl vyno išlaikymo. Degustacijos metu bus ragaujamas skirtingų skonio stilių baltasis, rausvasis ir raudonasis vynai, gaminti Europoje ir Naujojo […]
Naujasis božolė (pranc. „Beaujolais-Nouveau“) – pirmasis jaunas vynas, pagamintas Prancūzijoje Božolė (pranc. „Beaujolais“) regione. Šio vyno ragavimo šventės vyno gerbėjai laukia labiau nei Naujųjų metų. Ji švenčiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Restoranas Senieji Rūsiai maloniai kviečia Jus atkimšti pirmuosius šių metų Božole vyno butelius, užuosti jauno vyno aromatą ir įvertinti jo skonį jaukioje, autentiškoje restorano aplinkoje! Prancūzišką vakaro nuotaiką skambiomis melodijomis pagyvins profesionalus akordeonistas Laimonas Salijus, o vyno ypatingumo paslaptis atskleis ir su jomis supažindins UAB “Mineraliniai vandenys” vyno žinovas. Restorano virtuvės šefai ruošia įspūdingą, specialiai tam vakarui skirtą, prancūziškų patiekalų meniu, kuris puikiai derės su degustuojamu jaunuoju Božole skoniu. Šio […]
Šiais metais pavasaris įvairiausiomis spalvomis, kvapais ir skoniais pasitiks mus anksčiau nei įprastai ir ne už lango, o Jūsų lėkštėje. Mano pirmoji turo kelionė jau kovo 10 d., vietoje, kur visada malonu sugrįžti, viešbutyje „Gradiali“ Palangoje. Jei pasiilgote jausmo, kai jaukumas persmelktas kvapais virsta muzikos ir juoko natomis, susitikime kovo antrąjį šeštadienį, kad įrodytume, jog ir meilė maistui geba užauginti sparnus. Staliukų rezervacija ️ +370 616 54213
Palanga
25 skonio istorijos toliau keliauja per Lietuvą ir grįžta į Palangą! Jau birželio 30 dieną Gradiali restorane jaukumas persmelktas kvapais virs muzikos ir juoko natomis. Čia mūsų svečių skonio receptorius iki maksimumo sužadins skonių detektyvas Ruslan Bolgov! Staliukų rezervacija ️ +370 616 54213
Žinomas Lietuvos virtuvės šefas Ruslan Bolgov: „Naujasis meniu alsuos prabangiomis aukso dulkėmis ir sniego purslais“ Visiems gerai žinomas Lietuvos virtuvės šefas, neretai dar vadinamas skonio detektyvu, Ruslan Bolgov kviečia į išskirtinai restoranui „Gradiali Palanga“ kurtą rudens – žiemos valgiaraščio pristatymą „Fall winter“. Nors kvietime neatskleidžiamos išsamios valgiaraščio detalės ir paliekama didelė intriga, užsimenama, kad patiekaluose bus pasitelkiamos dvi spalvos: prabangi auksinė ir puri balta. „Priėmiau itin sudėtingą iššūkį: atvaizduoti rudens ir žiemos sintezę, kai krenta auksiniai lapai ir tuojau pat juos padengia purus baltas sniegas. Ruduo ir žiema turi dvi ryškias spalvas: auksinę ir baltą. Būtent šių dviejų spalvų sintezė […]
Palanga/Šventoji
Restoranas „Žuvinė“ – išskirtinis žuvies patiekalų restoranas, patenkinantis net išrankiausią skonį. Dovanos gavėjai galės paragauti žuvies, kada ji gardžiausia: rudenį pasimėgauti žiobrio, sterkų, Baltijos menkės, Atlantinės menkės patiekalais, žiemą – stintų, pavasarį – Baltijos otų, plekšnių, laukinio šamo, vasarą – ungurių puiku skoniu. Virtuvės šefas padės atskleisti sezoninių žuvų ir jūros gėrybių tikrąjį skonį. Gurmaniški žuvies ir Baltijos jūros gėrybių patiekalai, profesionalūs padavėjai ir jauki aplinka sukurs neužmirštamų skonių vakarą! Vakarienės meniu: · Amuse bouche (liet. šefo komplimentas) · Šaltasis užkandis · Pagrindinis patiekalas · Desertas
Vilnius
Ne vienas yra girdėjęs apie magiškus „Lauro lapo“, „Dublių“ ir „Amandus” restoranus. Su džiaugsmu pranešame, jog šių restoranų įkūrėjas bei vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas atvyksta į “Déjà vu” restoraną, pasidalinti su Jumis savo ruošiamo maisto dvasia bei kulinariniais stebuklais. Degustacijos kaina: 50 EUR Rezervuokite vietą iš anksto telefonu: +370 616 16178 Vietų skaičius ribotas.
Panevėžys
Jau kovo 20d., 18:30val., restorane Piccola Italia (Vytauto pr. 32) vyks kelių valandų degustacinė vakarienė moterims, alsuojanti itališkais skoniais bei akinanti rankų darbo papuošalų grožiu. Susigalvokite progą: pasikvieskite seniai matytą draugę, pasiūlykite mamai, ištrūkite iš namų – įkvėpkit gerų emocijų. Vakaro metu: – pasitikimas su burbuliuojančiu kokteiliu, kvepiančiu avietėmis, maloniai sužadinančiu receptorius. – trijų patiekalų degustacinė vakarienė (šefo užkandis / pasta patiekalas su jūros gėrybe arba trumais / itališkas desertas). – susitiksime su žaviąja papuošalų kūrėja Marija – Mari Armlet įkūrėja. – sužinosime nuo ko viskas prasidėjo, kaip iš meilės hobiui gimė – tobulas verslo modelis – gal tai bus […]